Péntektől vasárnapig lakásvásár

Pénteken nyit a Fundamenta Lakásvásár a Syma Csarnokban. A lakáspiac tavaszi seregszemléjén több mint 100 kiállító mutatja be aktuális kínálatát - jelentette be ma Borsi László, a Lakásvásár Média Csoport elnöke.
NAPI, 2011. március 1. kedd, 13:35
Fotó:

Száznál több kiállító és mintegy 100 ezer új és használt lakás várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket a 18. Fundamenta-Lakásvásáron a  Syma Csarnokban. Ez a szektor az utóbbi időben állami támogatás nélkül maradt, a hagyományos piaci formák megszűntek, egyedül az előtakarékosság maradt a színen, erre alapozza a Lakásvásár is a jövőjét- mondta Borsi László.

A elmúlt időszak folyamatos csökkenése után most már stagnálás van a piacon, ez pozitív jel - hangsúlyozta Borsi, hozzátéve, hogy már 1-2 százalékos árnövekedés is tapasztalható, ami szintén a piac magához térését jelzi. Hozzátette ugyanakkor, hogy sajnálatos, de több  magyar cég eltűnt a piacról.

Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgatója elmondta, az idén janurától életbe lépett jogszabályváltozások támogatják a lakástakarékpénztári konstrukció elterjedését, így idén 100 százalékkal szeretnék növelni a hitelkehelyezést, ez 30-32 milliárd forint lehet.

Árva András, a CIB Bank üzletfejlesztési vezetője kifejtette, inkább a lakásvásárlási hiteleket részesítik előnyben, mint a szabadfelhasználású, vagy fogyasztási hiteleket. Hangsúlyozta, a bankszektor nagyon erős lakásvásári jelenléte is azt mutatja, hogy most már nem a hitelintézeteken múlik a kereslet élénkítése.

A kiállítás megnyitója előtt hagyományosan konferenciát szerveznek a szakma képviselőinek a piac jövőjéről, amelyen Matolcsy György gazdasági miniszter is előadást is előadást tart az otthonteremtés kilátásairól - mondta Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.03.08 19:32

Ha annyi lesz a kamatszint mint a németeknél akkor menjél ki, egyébként ha nagyon muszáj akkor vegyél kész ingatlant ( kb 500 megnézése utén dönts ), különben meg felesleges vergődés hacsak nem állsz fülig a cashben !!! A Matolcsy meg bekaphatja, mivel likvidálta a magyar bankrendaszert !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BaksaZsolt, 2011.03.08 13:58

Szia! Ha ezen a szakkiállításon nincs ott a Bitel, akkor kimennék és megegyeznék valakivel(hátha van már ismerős cég is) legalább prospektus osztogatnék a látogatóknak (ebből a körből is lenne megrendelés) + lakásépítő cégek gépész tervezőit begyűjteném, s kisebb csoportos bemutatókra hívnám őket. Péntekig még van időtök, ha látsz benne fantáziát. Üdv. Zsolt
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html