Több milliós bírságot kapott a Budai Vár gondnoksága

Négy, közbeszerzés mellőzése miatti szerződéskötés miatt összesen 3 millió 250 ezer forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (kdb) a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-t. Az eljárást minden esetben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) kezdeményezte.
Németh Géza, 2017. december 22. péntek, 06:21
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozatok közül az első azért született, mivel a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. 2014. július 30-án vállalkozási szerződést kötött a Kristály-Mix Kft.-vel a Honvéd Főparancsnokság épületének napi takarítására. A szerződés nettó összege 843 ezer 500 forint volt. A közbeszerzés elmulasztása miatti bírság 1 millió forint lett.

A második szerződés 2014. július 23-án született a Starjobs Magyarország Kft-vel munkaerő-kölcsönzésre. A vállalkozónak 16 főt kellett rendelkezésre bocsátania, személyenként havi nettó 215 ezer forintért. A bírság itt 1 millió 500 ezer forint volt.

A harmadik szerződést 2015. szeptember 1-én kötötte a Várgondnokság a Polőr Kft-vel, a Citadella vagyonvédelmi feladatainak az ellátására. A munkát négy ember végezte a nap 24 órájában, óránként nettó 800 forintért. A közbeszerzés mellőzése miatti bírságot 250 ezer forintban állapította meg a kdb.

Végül a negyedik szerződés közbeszerzéssel indult ugyan, de utána lett probléma belőle. A  Future FM Zrt. és Future Service Kft. 2016. június 15-én közbeszerzést nyert takarításra, nettó 15 millió forint keretösszeg erejéig. Mikor a keret kimerült, közbeszerzés nélkül emelték meg a keretet nettó 50 millió forintra. Itt a közbeszerzési eljárás mellőzése 500 ezer forint bírsággal járt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK