Tovább lanyhult az építőipar lendülete

Az elmúlt év novemberében tovább mérséklődött az építőipar lendülete, a termelés volumene 2002 novemberében munkanaptényezővel kiigazítva 10,1 százalékkal haladta meg a 2001. novemberit, az előző havinál szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva viszont 0,9 százalékkal volt alacsonyabb - jelentette a KSH.
NAPI Online, 2003. január 20. hétfő, 09:00
Fotó:

(Az építőipari termelés volumene tavaly októberben a munkanapokkal korrigált index szerint 15,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a szeptemberinél viszont 4,1 százalékkal volt alacsonyabb.)
Kiigazítatlan adatok alapján az előző év azonos időszakához viszonyítva a termelés novemberben a korábbi hónapoknál kisebb mértékben, 9,4 százalékkal, 2002 első tizenegy hónapjában pedig 20,1 százalékkal emelkedett.
A termelés jövőbeli alakulását tekintve nem sok jót ígér, hogy novemberben az építőipari vállalkozások egy évvel korábbinál 11,4 százalékkal kisebb volumenű új szerződést kötöttek, az első tizenegy hónapban ugyanakkor összesen 16 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek. A hó végi szerződésállomány volumene 8,4 százalékkal magasabb a 2001. novemberinél.
2001 novemberéhez viszonyítva az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 4,2 százalékkal, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 4,9 százalékkal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 0,5 százalékkal magasabbak voltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK