Új irodaparkot épít a Wing Zrt.

Új irodaparkot épít a Wing Zrt. a budai Duna-parton, a Rákóczi hídtól északra. A Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek központja lesz, ahova igény szerint fejlesztenek épületeket.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 19:33

A beruházás első ütemeként, az északi telekrészen jön létre egy új high-tech, hat emeletes kutatás-fejlesztési központ és irodaház. Az összesen 24 ezer négyzetméter alapterületű épület Magyarország egyik legmodernebb,leginnovatívabb irodaháza lesz, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos munkahelyekkel - közölte a fejlesztő.

Az épület a nemzetközi LEED Gold környezettudatos minősítés szerint készül el. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

A fejlesztés egy nagyarányú előbérleti szerződés megkötése alapján indul el. Az építkezés 2017. végén fejeződik be. Az első ütemet követve, a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló méretű,második ütem fejlesztése is tervben van. A tervezést a Wing leányvállalata, az Aspectus Architect végzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK