Új nagykövetséget akar a magyar kormány Tokióban

A kormány döntött arról, hogy Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeinek érvényesülése érdekében a tokiói magyar nagykövetség egy reprezentációs, konzuli és kulturális céloknak megfelelő ingatlanba költözzön - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. június 23. szombat, 19:49
Fotó: Pixabay

A külgazdasági és külügyminisztert feladata, hogy a potenciális ingatlan kiválasztása érdekében végezzen piackutatást, és folytasson tárgyalásokat a felkutatott és a piackutatás eredményeként alkalmasnak ítélt tokiói ingatlanok tulajdonosaival ezek megvásárlásáról, vagy az ingatlanok bérbeadására jogosult személyekkel ezek bérbevételéről. A kutatást azonnal meg kell kezdeni. Amennyiben megtalálja a miniszter a megfelelő ingatlant, a vásárlásról vagy bérbevételről előterjesztést kell készítenie a kormány részére.

A kormány ebben a hónapban döntött a volt varsói kereskedelmi kirendeltség átalakításáról, felújításáról és ismételt hasznosításáról és erre 4 milliárd 857 millió forintot hagyott jóvá.

Januárban padig a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a hír arról, hogy egyedüli ajánlattevőként a Mega-Logistic Beruházási és Üzemeltetési Zrt. újíthatja fel az új washingtoni követségi épületet, nettó 3 milliárd 794 millió forintért.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK