A Corvin Sétány projekt építésének első fejezete 2010-ben lezárult, új, minőségi közterületek jöttek létre, megnyitott a bevásárlóközpont és a fitness-wellness komplexum, valamint folyamatos üzletnyitások várhatóak az idén is. Az első fejlesztési szakaszban épült lakások jelentős százaléka a kiemelkedő kereslet eredményeként még az építkezések megkezdése előtt elkelt, és még a válság idején is dinamikus értékesítési mutatók voltak jellemzőek.  
 
2010-ben a lakáspiaci kereslet élénkülésével a beköltözési céllal vásárlók mellett újra megjelentek a befektetők. Ugyanakkor a válság hatására számottevően csökkent a biztos hátterű ingatlanfejlesztők száma, a nagyobb volumenű lakóingatlan fejlesztések szinte teljesen leálltak, a piacon jelenlévő  kis lakásszámú fejlesztések pedig jellemzően a vevők előlegeiből  valósulnak meg. 

MIndezek eredményeként  jövőre akár hiány is lehet az új lakásokból, különösképpen a belvárosban. A piac változása, valamint  a Corvin Sétányra kapott pozitív piaci visszajelzések hatására döntött az építkezés elindítása mellett a Cordia.
 
Mivel tavaly jutott idő az új projektek előkészítésére is, így a trendfordulót látva a jogerős építési engedély és a banki finanszírozáshoz szükséges 30 százalék fölötti előértékesítés birtokában  szinte azonnal elkezdődhetett az új projekt - mondta el Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigazgatója.
 
A több mint 250 lakásos Cordia Sun Resort a Corvin Sétány központjában, a Nagytemplom és a Leonardo da Vinci utca között helyezkedik majd el. Az épület a CET Budapest Építésziroda tervei alapján készül. A ház letisztult, minőségi anyagok felhasználásával készülő homlokzata tökéletesen illeszkedik majd a Corvin Sétány arculatába, kialakítása azonban szembetűnő újdonságot jelent majd.