A lakáseladások számának csökkenése mellett a DH Barométer júliusi keresleti indexe ugyanakkor markáns növekedést mutat. 2010 júniusában is volt egy visszaesés, amelyet júliusban emelkedés követett, majd folytatódott a csökkenés, lehet, hogy idén is így alakul majd - hangsúlyozzák az elemzés készítői. A növekedés tényét alátámasztja a dh.hu weboldal látogatottsági adatai mellett négy nagy országos ingatlanportál látogatószám növekedése is (ingatlanbazar.hu, express.hu, ingatlan.com és ingatlanok.hu).

A belvárosi  (V, VI, VII. kerületek) téglaépítésű lakások négy százalékkal tudták növelni az átlagos négyzetméter árakat, a többi, vizsgált területen csökkenés volt tapasztalható, még ha csekélyebb mértékű is, mint a panelek esetében. A legtöbbet - 13 százalékot - a budai négyzetméterárak estek, ami azzal magyarázható, hogy júliusban Budán nagyobb arányban vásároltak felújítandó, vagyis olcsóbb ingatlant, mint az azt megelőző hónapban.

A budai kerületek iránt összességében, ezenkívül a belvárosban  csökkent az érdeklődés júniushoz képest. A centrum kivételével azonban a pesti oldalt nagyobb érdeklődés övezte, még a kevésbé keresett külső kerületek is csekély növekedést mutattak egy hónap alatt. Mindezek mellett továbbra is a XI. és XIII. kerületek vannak az érdeklődők fókuszában.

Júliusban a budapesti házak eladóinak kellett átlagban a legtöbbet engedniük az árból. De nemcsak Budapesten, hanem az agglomerációban és országszerte is a házak tulajdonosai számíthatnak a legerősebb alkukra.