Uniós pénzből élhető városközpont épül

Élhető városközpontot alakíthatnak ki Győrújbaráton, mivel az önkormányzat a hasonló nevű programra 114 millió forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Programból.
NAPI, 2011. május 12. csütörtök, 16:55
Fotó:

A közel 145 millió forint összköltségvetésű beruházással mind a településközponti, mind pedig az alközponti funkciókat  erősítik, így általuk egy élhetőbb, mozgalmasabb, színesebb, a közösségi szerepeknek megfelelőbb belváros jöhet létre.

Felújítják a Sarokház Éttermet és a Csobolyó Táncház tetőszerkezetét is. Mivel a településközpontban jelentős személygépkocsi forgalom bonyolódik le, a meglévő útburkolatok állapota pedig leromlott, ezért a Liszt Ferenc, a Veres Péter, és Erzsébet utca közötti szakaszokat felújítják. Új parkolókat is építenek, kialakítanak egy díszteret, mely egy hangulatos sétányban folytatódik.

Átépítik és megújítják a  Pitypang Napközi Otthonos Óvoda támfalát. Új színfolt lesz a közösség kulturális életében, hogy a jövőben öko-napokat és hagyományőrző kulturális fesztiválokat is fognak itt szervezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK