Az Egyesült Királyságban, amely 2009 közepe óta a fellendülési ciklust vezeti Európában, volt a legjelentősebb az értéknövekedés (+8,9 százalék), majd Franciaország (+4,4 százalék),  Skandinávia (+3,4 százalék) és Németország (+1,4 százalék) következik. Az ingatlanbefektetések zöme a 2010 negyedik negyedében és az egész évben egyaránt ezekre a piacokra áramlott.
 
Pozitív tőkenövekedést figyeltek meg a közép- és kelet-európai ingatlanpiacon is, habár ez elsősorban Lengyelországnak köszönhető, ami egyébként a negyedik legerősebb ország volt a vizsgáltak közül.

A szektorok közül  a kiskereskedelem volt a legerősebb (+3,5 százalék) az irodapiacon (+3,2 százalék), míg az ipari ingatlanok növekedése volt a leggyengébb: a relatíve gyenge hozamok és bérleti díjak nulla elmozdulást hoztak a szektorban, így a növekedés zéró.

Richard Holberton a CB Richard Ellis (CBRE) európai kutatásért felelős igazgatója rámutatott, két lejtmenettel teli év után a 2010-re jellemző pozitív számok egyértelműen a javulás jellemzői és főleg az erősödő befektetői aktvitást jelzik. A változás azonban meglehetősen vegyes, már ami a földrajzi elhelyezkedést és az eszköztípust illeti.
 
Kifejtette, most értük el azt a pontot, ahol a befektetők annak az együttes hatását becsülik meg, amit a már elért érték-növekedés hoz majd a jövőben, illetve milyen lesz a kormányzati megszorító csomagok hatása a bérleti díjak változására. Arra számít, hogy az első és másodosztályú ingatlanok szembeállítása mind a befektetők, mind az érték-változás szempontjából 2011 meghatározó jellemzője lesz.

Tim O'Sullivan, a CBRE tőkepiacokért felelős budapesti vezetője a magyarországi lakó-ingatlanpiacról szólva elmondta, 2011-ben Magyarországon vélhetően már nem zuhannak tovább a lakásárak, ám egyedül a prémium szegmens az, ami a válság alatt is értékállónak bizonyult és ma, az egyelőre még pangó piacon fejlesztésre érdemes piacot jelent.