Az elektromos meghajtású rollerek négy évvel ezelőtt jelentek meg a francia utcákon: mintegy kétmillióan saját tulajdonú rollert használnak, több százezren pedig a bérelhető változatokkal közlekednek a nagyvárosokban.

A bérelhető e-rollerek betiltásáról még április 1-én és 2-án tartottak állampolgári voksolást a francia fővárosban. Párizsban a 1,3 millió választásra jogosult közül 103 ezren szavaztak, közülök 90 százalék a tiltás mellett voksolt. Így a 7,46 százalékos részvétel is elég volt ahhoz, hogy eldőljön a kérdés. Így szeptembertől Párizs lehet az első európai főváros, ahonnan teljesen kitiltják a bérelhető elektromos rollereket.

Anne Hidalgo polgármester még a szavazás előtt elkötelezte magát arra, hogy mindenképpen és egyszerűen tiszteletben tartja a voksolás eredményét, bármi is legyen az. A párizsi városvezető egyébként maga is a betiltás mellett kampányolt. A szolgáltatók szerződései augusztus 31-ig érvényesek, de nem újítják meg őket.

Párizs megszavazta az elektromos rollerek betiltását

A 103 ezer szavazó 90 százaléka a bérelhető e-rollerek betiltása mellett voksolt. Anne Hidalgo, Párizs polgármestere még a szavazás előtt azt mondta, hogy a voksolás eredményét, bármi is legyen az, tiszteletben tartja. Bővebben --->