A Hilary Mexikó csendes-óceáni partvidékére heves szelekkel és áradásokkal érkezett meg, a119 km/órás szél lecsapott a mexikói Baja California államra. Egy ember meghalt.

Az előrejelzések szerint a Hilary, ahogy halad észak felé, gyengülni fog, és helyi idő szerint vasárnap délután éri el Kaliforniát, ahol az ottélők homokzsákokat helyeztek ki, többek között Long Beachen és Palm Springsben.

Az Egyesült Államok délnyugati részén közel 26 millió ember van árvízvédelmi készültség alatt.

Négy mexikói hegymászó vesztette életét egy balesetben, amely Mexikó legmagasabb hegyén, a Pico de Orizabán történt.

Puebla állam polgári védelmi hivatalának tájékoztatása szerint a négy hegymászó lezuhant az 5675 méter magas vulkáni hegyről. A mászók közül ketten a szomszédos államból, Veracruzból érkeztek, az egyik elhunyt pedig Pueblában élt. A hegycsúcs a két állam határán magasodik.

A mexikói hegycsúcson nem ritkák a balesetek, és 2015 óta a hegyen megfordult hegymászók és hegyi mentők már legkevesebb három mumifikálódott holttestet is találtak a hóban. A hatóságok szerint ők voltak azok a hegymászók, akiket 1959-ben egy lavina sodort el.

2018-ban a mexikói amerikai nagykövetség jelentette, hogy a követség egyik tagja szintén a hegyen, mászás közben vesztette életét.

2017 novemberében egy amerikai hegymászó meghalt, hét további hegymászót viszont sikerült megmenteni a hegyen.