Nem találják a kutatócsoportok azt a kisrepülőt, amely csütörtökön este tűnt el Árva vidékén a radarok képernyőjéről. A keresés továbbra is folytatódik. Az éjszaka több mint 100 ember kapcsolódott be a keresésbe – közölte a TASR-rel Igor Janckulík, a civil mentősszervezet alelnöke.

A repülőgépet egy hivatásos magyar pilóta irányította, aki 4500 órát vezetett korábban repülőgépet.

Nagytapolcsányból (Topoľčany) indult, és a lengyelországi Bielsko-Biała-ba tartott. Körülbelül 18:30-kor hallották utoljára a repülőgép hangját Zázriva környékén.

Zuzana Šefčíková zsolnai kerületi rendőrségi szóvivő elmondta, este nyolc óra után értesültek a Szlovák Légügyi Hatóságtól a kisrepülő hivatalosan meg nem erősített lezuhanásáról.

A gép utolsó pontosan ismert helye 18:43-kor az Okruhlica-hegy volt. A fedélzetén feltehetően csak a magyar állampolgárságú pilóta volt. Azonnal minden bevethető egységet a helyszínre vezényeltünk, a kereséshez segítséget kértünk a Hegyi Mentőszolgálattól és az Árvai Mentőszolgálattól, a környékbeli települések önkéntes tűzoltóitól és más önkéntes szervezetektől

– mondta a szóvivő.

Önkéntesek kutatnak hőérzékelő kamerákkal   

Már átkutatták Erdőtka települést és a környékét, de nem jártak sikerrel. Árvaújhely felé haladnak tovább, ahonnan a tanúk telefonon tettek bejelentést.

Az éjjel több mint száz önkéntes kapcsolódott be a keresésbe. Tűzoltók, rendőrök és a Záchranný systéskom Sloven civil szervezet nagyszombati és szeredi tagjai drónokkal kutatnak.

Erdőtka környékét az éjszaka a Hegyimentő Szolgálat hőérzékelő kamerával felszerelt drónnal kutatta át. Egyelőre eredménytelen volt a keresés – írták a hegyimentők a Facebookon.