A Steven Northam nevű brit vállalkozó körülbelül 2 millió forintért megvásárolta egy Boeing 737-es első részét, és luxus Airbnb-üdülővé alakította át – írja az Insider.

A repülőgép szembe jött velem az eBay-en, és egyből felkeltette az érdeklődésemet, mert ez valami más, furcsa – de végső soron egy kis üzleti projekt is lehetne.

– vélekedett az üzletember.

Northam nemrég adta el a cégét és azért vette meg a gépet, hogy egy üzleti projektet hozzon létre vele. Három hónap alatt több mint 6 millió forintot költött a repülőgép külső és belső felújítására. A folyamatot a „Kis terek, nagy ötletek című brit tévésorozat végig dokumentálta.

A repülőgép szállítása nem volt olyan egyszerű, mint például egy élelmiszeré, egy nagyobb fuvarozó cégre és egy darura is szükség volt, ráadásul közel három hónapig tartott a folyamat.

A gépet eredetileg a United Airlines használta 1968-ban, majd mielőtt leselejtezték, használták még a francia, az amerikai és a mauritiusi légitársaságok is.

A gépet azonban egy egyetemtől vásárolta meg, akik a leendő repülőszemélyzet kiképzésére használták. De már több mint egy évtizede használaton kívül volt.

Kicsit szomorúan nézett ki, amikor megérkezett.

– idézi Northam-et az Insider.

Egyedül újította meg az egészet

Northam megerősítette a padlót, újraszőnyegezte a gépet és fülkéket alakított ki ágyaknak, ülőhelyeknek és egy konyhasaroknak. A teret gipszkartonfalakkal osztotta fel, hogy ne egy „nagy, üres tér” maradjon.

Szórakoztató technológiákból nincs hiány

A felújított repülőgépen nagysebességű WiFi, okostévé, XBox, hőszivattyús légkondicionálás és fűtés, valamint egy mosdó található.

A repülőgép néhány eredeti jellemzője is megmaradt, mint például a fej feletti tárolószekrények és az eredeti, biztonsági övvel ellátott ülések.
Kép: Facebook, Steven Northam
Nem akartam az egészet lecsupaszítani, és egy csúcskategóriás lakókocsivá alakítani.

– húzta alá a vállalkozó.

A gép egyedi jellemzői közé tartozik

  • a pilótafülke repülésszimulátora,
  • és a motorháztetőn helyet kapó pezsgőfürdő is.
Kép: Facebook, Steven Northam