Hétfőn két F-16-os vadászgépet vetett be Hollandia és Dánia, miután orosz bombázók az Északi-tenger felől megközelítették a NATO légterét. Az azonosítás után a bombázók visszafordultak és nem hagyták el a nemzetközi légteret - számolt be róla a Bloomberg.

A közlemény szerint a két holland repülőgép a helyi idő szerint 7 óra 19 perckor kiadott riasztást követően szállt fel.

A dán kormány saját vadászgépeit is bevetette, ám az oroszok a nemzetközi légtérben maradtak - közölték. A hágai védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, a holland gépek várakozó pályán repültek.

Holland és Belgium felváltva felügyeik a Benelux-térség légterét, április óta a holland légierő látja el a feladatot. A holland hadvezetés kapcsolatban állt a németországi Kombinált Légműveleti Központtal, a NATO és az Északkelet-európai légtérfelügyeletért felelős központtal.

Putyin válaszol, ha kazettás bombákat vetnek be az ukránok

Oroszország mind ez idáig nem vetett be kazettás bombát Ukrajnában, de fenntartja magának a jogot ahhoz, hogy ha ilyen fegyvert vetnek be az orosz erők ellen, akkor hasonlóan vágjon vissza - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz állami televízió vasárnapi, Moszkva. Kreml. Putyin című heti műsorában közzétett interjúban. Bővebben--->