Indulhat az RTL Klub összeolvadása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdai ülésén megadta előzetes szakhatósági hozzájárulását az M-RTL és az IKO vállalkozáscsoportok összeolvadásához - közölte a testület.
NAPI, 2011. október 5. szerda, 16:56
Fotó:

A Magyar RTL Televízió Zrt. két médiavállalkozás - az IKO Televisions Kft. és az IKO Romania Srl. - felvásárlását megelőzően előzetes szakhatósági hozzájárulást kért a Médiatanácstól, mivel a médiatörvény alapján a GVH végleges döntéséhez szükséges a Médiatanács szakhatósági hozzájárulása is - áll a testület közleményében.

A két médiacég megvásárlásával az RTL hat külföldi székhelyű (Cool Tv, Sorozat+, Reflektor TV, Prizma TV, Film+ és Film+2) és egy magyar (Muzsika Tv) szórakoztató tévécsatorna tulajdonjogát szerezné meg.

Az összefonódás várható médiapiaci hatásának részletes elemzése alapján a hatóság megállapította, hogy az nem sérti a közönség sokszínű tájékozódáshoz való jogának érvényesülését, ezért a Médiatanács megadta az előzetes szakhatósági hozzájárulását az összefonódáshoz.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

yooseph, 2011.10.05 17:13

Magyarország a fejlődés útjára léphetne, ha korlátoznák a televíziózást.
Legalább hétvégére betilthatnák a sugárzást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html