Tavaly rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma az első hét hónapban, idén júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását – közölte a Magyar Államkincstár.

A biztonságos és magas hozamú befektetést keresők körében jelentősen felértékelődött a Magyar Államkincstár, a legszélesebb állampapír-termékkört értékesítő.

Idén 38 százalékkal nőtt a lakosság állampapírban tartott megtakarítása a Magyar Államkincstárban, júliusra az állomány értéke elérte az 5700 milliárd forintot.

  • Az ügyfelek közül 480 ezren normál értékpapír-számlával rendelkeznek,
  • további 320 ezer a Start-számlával rendelkező gyermek.

Megálljt parancsolt a kamatstop: először intézte el a lakossági betéteket

Bevezetése óta először a sima lakossági betétekre is hat a szeptember végéig meghosszabbított kamatstop. Az állampapírpiaci hozamesés miatt a bankok már nem adhatnak 10,5-11 százalékos kamatot a nagy összegű betétekre, márpedig ezeknél éppen ekkorák a mindenki számára elérhető ajánlatok. Bővebben >>>

Hol a legjobb intézni a megtakarításokat?

Állampapír-vásárlással és megtakarításokkal kapcsolatos ügyeket országszerte 76 kincstári ügyfélszolgálaton és csaknem 700 postahelyen lehet intézni.

Kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy kiemelt kamatozású babakötvényes Start-számlát nyitni.

Az ügyfelek a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlájukhoz bármikor díjmentesen igényelhetik az online állampapír-forgalmazást biztosító WebKincstár, MobilKincstár, vagy TeleKincstár szolgáltatást.

Az ügyfelek a tranzakciók 70 százalékát itt bonyolítják.

Berzenkednek a magyarok a hitelektől, kifogytak a tartalékaik

Egyre óvatosabbak és megfontoltabbak a hiteligénylők, ma már kevesebben vennének föl kölcsönt, mint egy éve. Bővebben >>>