A lezárás várhatóan hat hétig, azaz szeptember végéig tart.

A gyorsforgalmi úton a Dunaharaszti felől érkezők nem tudnak kihajtani Csepel, illetve Szigetszentmiklós felé, valamint a felhajtó ágat is lezárják, ezért a Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől érkezők sem tudnak felhajtani az M0 autóútra Győr, Balaton irányába.

QP | Quality Placement

A Csepeli pihenőhely szolgáltatásai az M0-s autóút felől ugyanakkor továbbra is elérhetőek lesznek.

A lezárt csomópont helyett a Halászteleknél lévő csomópontot (16. jelű) használhatják a közlekedők. Itt azonban az autóút és az azon található hidak rekonstrukciós munkái miatt Szigetszentmiklós és Halásztelek között torlódásokra kell számítaniuk.

A lezárás új körforgalom építése miatt szükséges, melynek munkálatai a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújításához kapcsolódónak, és a következő ütemek technikai igényei miatt szükséges a korlátozás bevezetése. Az érintett csomópontban korábban gyakoriak voltak az anyagi káros balesetek, az alárendelt irányokból pedig nehezebben tudtak a közlekedők átjutni, így a körforgalom építésével biztonságosabbá válik a helyszín, amely ezáltal a torlódások enyhítését is szolgálja majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat a korlátozások idejére a következő hetekben.

A kép forrása: Pixabay.