A Fidesz politikája a keleti nyitás, csak elfelejtik hozzátenni, hogy ez nyugati zárást jelent - mondta a korábbi kormányfő a csongrádi megyeszékhely központjában tartott sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a Fidesz politikája egyre "vékonyítja" a kapcsolatokat nyugattal, illetve Európával, és Magyarországot szeretné bevontatni az orosz érdekszférába. Erről szól a paksi beruházás, amely az ország elmúlt ötven évének legelhibázottabb fejlesztése lesz, ha megvalósul.

A Fidesz az orosz érdekeket szolgálja ezzel a döntéssel, és nyilvánvalóan ezt szolgálja a Jobbik is, amely egyik EP-képviselőjelöltjéről úgy tűnik, Oroszország érdekében dolgozott - közölte Bajnai Gordon. Hozzátette: egy magát nemzetinek valló párt képviselője az orosz nemzet érdekeit képviselte az Európai Unióban.

A választóknak a következő napokban arról kell dönteniük, melyik oldalra szavaznak, a Fideszre és a Jobbikra, amely vissza akarja vinni az országot az orosz ütközőzónába, ahol most éppen Ukrajna található vagy annak a politikának a folytatására, amely annak idején Magyarországot bevitte az unióba - hangsúlyozta a listavezető.

A következő hét évben családonként 350 ezer forinttal kevesebb fejlesztési forrás jut Magyarországnak, mint az előző uniós költségvetési ciklusban. Ennyit vesztett el Magyarország érdekérvényesítő képességéből Orbán Viktor "ostoba, szabadságharcnak nevezett küzdelmével" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Az igazi kérdés az, hogy ezekből a fejlesztési forrásokból mennyi marad a magyar polgároknak és mekkora részét "nyúlják le a Fidesz mögött álló oligarchák" - mondta a politikus.

QP | Quality Placement