Katonai helikopterekkel segíti a Magyar Honvédség a szárazság okozta tüzek oltását, és Táborfalva és Pécs környékén is bevetették az úgynevezett „Bambi Bucket”-et - írja a honvedelem.hu.

Magyarországon is előfordulnak olyan vészhelyzetek - mint a mostani is -, amikor olyan nehezen megközelíthető, szabadtéri helyszíneken keletkezik tűz, amihez nem elegendőek a földi tűzoltó egységek - írja a Magyar Honvédség.

A Magyar Honvédség a Mi-17-es helikopterek segítségével biztosítja a légi tűzoltást, amelyekre felszerelhető a „Bambi Bucket” nevű eszköz.

A több ezer liter víz szállítására alkalmas berendezést a helikopter aljához rögzítik, és tűzoltó járműből, vagy közeli víztározókból, tavakból töltik fel.

A nagy hőség miatt augusztus 18-án, a déli órákban a Táborfalván lévő gyakorlótéren lángra kapott az aljnövényzet. A Magyar Honvédség Mi-17-es helikoptere az úgynevezett „Bambi Bucket” - el akadályozta a tűz terjedését.

A Pécsma azt írja, hogy Baranyában még nem volt ilyen bonyolult tűzeset. Még mindig tartanak az utómunkálatok Pécs-Patacson. A helyszínen ötven tűzoltó – hivatásosak és önkéntesek – oltják a még izzó gócokat.