Ahhoz képest, hogy forró nyári hétvége volt, elég sokan voltak kíváncsiak a magyar mozikban a Barbie-filmre, és amerikai életrajzi thrillerre, az Oppenheimer című mozira is - derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének adataiból. Mindkét filmet egyébként múlt héten csütörtökön mutatták be a hazai mozikban.

Július 20-a és 23-a között a Barbie-filmre 111 680-an váltottak jegyet összesen 225,4 millió forint értékben. Az Oppenheimer-filmre valamivel kevesebben 99 547-en voltak kíváncsiak, a jegyekért 208,6 millió forintot fizettek ki a moziba járók.

A Christopher Nolan által rendezett mozi J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki a kollégáival - köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval - a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A Port.hu-n elérhető értékelés szerint a nézők 8,2-re értékelték a filmet. A Barbie-film pedig 6,8 pontot kapott a magyar moziba járóktól. Utóbbi filmre a legnagyobb mozis adatbázison az Internet Movie Database-en vagyis az IMDB-n 10-ből 7,6 pontot adtak a nézők, az Oppenheimer-film pedig 10-ből 8,8-as értékelést kapott.

A filmek listája nézettség szerint a hazai mozikban:

  1. Barbie
  2. Oppenheimer
  3. Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész
  4. Indiana Jones és a sors tárcsája
  5. Elemi
  6. Insidious: A vörös ajtó
  7. Barátnőt felveszünk
  8. Ruby Gillman, tinikráken
  9. Pókember - A pókverzumon át
  10. A mélyben

A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint múlt hét csütörtök és vasárnap között a top 10 film összesen 566,8 millió forint jegyár bevételt hozott a hazai mozikban. A harmadik legmagasabb árbevételt hozó film a Tom Cruise-féle Mission: Impossible volt, amire 47,3 millió forintért vettek jegyet a nézők, a Port.hu-n pedig 8,3-as értékelést kapott.