Telkiben az egész kórház bezár 2013. július 10-én, így ott a járóbeteg-rendelések és az ambuláns ellátások is megszűnnek. A százágyas kórház üzemeltetése valójában soha nem hozott nyereséget. Az elmúlt tizenöt évben jelentős összegekkel kellett hozzájárulnom évente a működés fenntartásához - nyilatkozta a döntésről Kovács Gábor, a kórház tulajdonosa.

Sokáig reménykedtünk benne, hogy egy egészségügyi reform eredményeként a magánszolgáltatók normatív társadalombiztosítási finanszírozáshoz jutnak - mondta Kovács Gábor. A befektető szerint Magyarországon a kiterjedt hálapénzrendszerrel, valamint a magán-egészségbiztosítók és az egészségpénztárak tevékenységével olyan vegyes finanszírozású modell alakult ki, amelyben a fekvőbeteg-ellátást igénylők idővel mindig az állami ellátórendszerben találják magukat, mert ott nem kell megfizetni az ellátás tényleges költségeit. Amíg ez a rendszer nem változik meg, a fekvőbeteg-ellátást nyereségesen üzemeltetni reménytelen.

Ezzel szemben a járóbeteg-szakrendelés és az ambuláns ellátások nyereségesek, ezért is határozott úgy a társaság, hogy a Budakeszi úton található rendelőt nemcsak fenntartja, de bővíti is szolgáltatásait. A rendelő tevékenysége első körben altatásos endoszkópos vizsgálatokkal, valamint sebészeti kisműtétekkel bővül, de a társaság más ellátások áttelepítését is fontolóra veszi.