Augusztus elsejével bezárja öt magyarországi benzinkútját a Shell. Azt írták a közleményükben, az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas értékesítési volumenek okozta kihívásokra reagálnak az intézkedéssel. 

Hangsúlyozzák: komoly kihívások előtt állnak az energiaipari vállalatokat. A Shell Hungary Zrt. elsődleges célja ügyfeleinek biztonságos üzemanyag-ellátása, kiszolgálva a lakossági vásárlókat, valamint az ország és a gazdaság működését biztosító vállalati partnereket.

A szüneteltetés ezt az öt kutat érinti:

  • 1089 Budapest Kálvária tér
  • 1112 Budapest Hetényi u. 3.
  • 2370 Dabas Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár Balatoni út
  • 8500 Pápa Celli utca 6.

A Shell kiemelte, hogy a vásárlók 5-10 kilométeren (Dabas esetén 30 kilométeren) belül találnak másik Shell állomást, így a vállalat üzemanyagát választók ellátása folyamatosan megoldott. Ez az intézkedés egyben segítséget jelent a munkaerőhiánnyal küzdő Shell töltőállomáshálózatnak, mivel a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó kúton folytatják a munkát.

Teszt jelleggel – az idén februárban nyitott mosonmagyaróvári kamionos állomás mintájára – augusztus 3-től egy debreceni, illetve egy mosonmagyaróvári töltőállomás kiszolgálását a Shell szerződött vállalati partnerei igényeire szabva alakítják, a kutakat az euroShell kártyával rendelkezők használhatják - írta a energiaipari cég.