A foglalkoztatottság indexe tavaly december után ismét 50,0 pont alá került a múlt hónapban. Az index folyamatosan a növekedést a csökkenéstől elválasztó 50,0 pont körül ingadozott az elmúlt fél évben - idézi az adatokat az MTI.

A termelési mennyiség indexe csökkent januári értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradt, amivel már ötvennegyedik alkalommal a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve.

Az új rendelések indexe némileg gyengült, de 50,0 pont felett maradt, ami azt jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva. A mostani érték átlag alattinak tekinthető 1995 óta, eddig kilenc alkalommal mértek alacsonyabb februári értékeket.

A vásárolt készletek indexe harminchét havi bővülés után elég erős ütemben elkezdett szűkülni. Az idei februári index elmarad az elmúlt évek átlagától.

A beszerzési mennyiség indexe csökkent januári értékéhez képest, és negyvenkilenc hónap bővülés után első alkalommal került 50,0 pont alá.

A beszerzési árak indexe emelkedett, és 50,0 pont felett maradt, ami további áremelkedést jelez a válaszadók szerint. Ezzel a beszerzési árak a szezonális kiigazításnak köszönhetően negyvenhatodik hónapja lesznek magasabbak.

A késztermék készletek szintje februárban alacsonyabb lett az előző hónaphoz képest, de ennek üteme kevésbé erős, mint januárban volt.

A külpiaci mutatók közül az importindex értéke csökkent januárhoz képest, de 50,0 pont fölött maradt. Öt hónapja tart a bővülő trend. Az exportindex értéke is csökkent az előző hónaphoz képest, de 50,0 pont fölött maradt. Ezzel negyedik hónapja jelzi az export mennyiségének emelkedését.