Zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt a Készenléti Rendőrség még mindig nyomoz, a nyomozás tárgya a Borkai Zsolt volt győri polgármester és a társaságába tartozó személyek horvátországi hajóútján készített képfelvételek nyilvánosságra hozatalával való, vagyoni előny szerzése végett történt fenyegetések vizsgálata - derült ki Polt Péter legfőbb ügyész írásos válaszából, amelyet Mesterházy Attila (MSZP) és Szakács László (MSZP) három írásbeli kérdésére adott. Eddig hét személlyel kapcsolatban találtak bűncselekmény megalapozott gyanúját, őket már kihallgatták.

Ettől az ügytől elkülönítve, a kábítószerrel visszaélés vétsége miatt szintén kihallgattak egy gyanúsítottat, aki ott volt a jachton, de Polt szerint nem tartozik Borkai baráti köréhez, a cselekmény sem kapcsolódik a hajóúthoz.

A volt győri polgármestert érintően, vagyon elleni és hivatali bűncselekmény gyanúja miatt még jelenleg is tart a nyomozás, de gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

Nyomoznak még (felderítési szakaszban) egészséget veszélyeztető miatt is, de még senkit nem hallgattak ki, ez a nyomozás sem Borkai Zsoltot, sem a vele hajózó társaság tagjait nem érintik.

A legfőbb ügyész válaszában arra is kitért, hogy az adriai hajóúton történt kábítószer-használat miatt tett feljelentést a rendőrség - bűncselekmény gyanúja híján - elutasította.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség - szintén bűncselekmény hiányában - elutasította Szabó Tímea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő feljelentését az Audi AG magyar leányának eladott földek ügyében.