A vádirat szerint a társaság 2015-benben és 2016-ban kozmetikai termékeket, játékokat, műanyag termékeket, iskolaszereket vásárolt, részben az Európai Unió területéről és azokat egy miskolci székhelyű gazdasági társaságnak értékesítette - idézi az MTI Reszl Ildikó megyei főügyész közleményét.

A vádlott 2015 második-negyedik negyedévére egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást, 2016 első negyedévére pedig valótlan tartalmú áfabevallást nyújtott be, amely szerint ezen időszakban a társaság nem végzett belföldi termékértékesítést, így nem keletkezett fizetendő áfája.

A kft. vezetője továbbá 2016-ra, majd - a társaság 2017 júniusában elrendelt felszámolása miatt - az év első felére nem teljesítette beszámolási kötelezettségét, és ezzel meghiúsította a vállalkozás gazdálkodásának, vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének áttekintését. Tudatták: a vádlott a költségvetésnek 98 087 000 forint vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki és tiltsa el a gazdasági társaság vezetője foglalkozástól - olvasható a közleményben.