Mindössze 19,2 millió mobiltelefont tudott eladni a Motorola a negyedik negyedévben, ami kevesebb mint fele a 2007 végi, egyébként is gyenge teljesítménynek. Az amerikai cég ezzel az ötödik helyre esett vissza, 2008 utolsó három hónapjában a Nokia, a Samsung, az LG Electronics és a Sony Ericcson is több mobiltelefont adott el a Motorolánál - írja a HWSW.hu

A divízió forgalma 2008 negyedik negyedévében csupán 2,35 milliárd dollár volt, ami alig több mint fele az egy évvel korábbinak. A részleg 595 millió dolláros üzemi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A vállalati és otthoni kommunikációs megoldásokat és hálózati berendezéseket gyártó részlegek viszonylag jól teljesítettek ugyanakkor. A Home and Mobility Networks divízió forgalma csupán 5 százalékkal olvadt, üzemi nyeresége 192 millió dollárról 257 millióra dagadt. Az Enterprise Mobility Solutions részleg bevétele 4 százalékos növekedés után 2,21 milliárd dollárt ért el, az üzemi eredmény pedig 451 millió dollárról 466 millióra emelkedett.

2008 negyedik negyedévében a Motorola bevétele mindössze 7,1 milliárd dollár volt a tavalyelőtti 9,65 milliárd után, az akkori 100 milliós nettó profitot pedig 3,58 milliárdos veszteség váltotta -- ebből 1,7 milliárd dollárt goodwill-leírás, illetve halasztott adó átértékelődési céltartaléka tett ki. Az eredmények bejelentésével párhuzamosan a Motorola bejelentette, átmenetileg felfüggeszti az osztalékfizetést. A cég megvált pénzügyi vezetőjétől, Paul Liskától, akit utódának megtalálásáig Edward J. Fitzpatrick kontroller helyettesít.

QP | Quality Placement