A magyar küldöttség prezentációjában, sorrendben Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Szabó Bence, a MOB főtitkára, Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó, majd Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a rendezési elképzeléseket.

Magyarország mellett a 2021-es vizes világbajnokság rendezési jogáért a Koreai Köztársaság, Azerbajdzsán és az Egyesült Arab Emírségek versengett. Utóbbi kettő a döntés előtti este visszalépett. A szintén pályázó Japán és Kína korábban kiszállt a versenyből. A FINA bejelentette azt is, hogy a 2019-es rendezési jogot a Koreai Köztársaság nyerte el.

Kedden már eldőlt, hogy Magyarország rendezheti 2017-ben a junior vizes világbajnokságot, most pedig az is biztossá vált, hogy négy évvel később a felnőtt világbajnokságnak is otthont adhat.

A most megrendezésre kerülő barcelonai vizes világbajnokságon 181 ország 2300-nál is több versenyzője vesz részt. A magyar rendezőknek is legalább ilyen részvételre kell számítaniuk a 2021-es budapesti rendezvényen.