A rendőrök két helyszínen, Budapesten és Miskolcon csaptak el.  Elfogták a 32 éves V. Lajos mezőcsáti lakost, és két társát a 29 éves M. Attila és a 32 éves K. László miskolci lakosokat akiktől összesen több mint 1300 gramm amfetamint, több mint 1100 gramm marihuánát, és közel 200 darab extasy tablettát foglaltak le - olvasható a police.hu-n.

A 42 éves jászberényi M. Tamást, budapesti tartózkodási helyén a TEK műveleti egységének munkatársai fogták el, ahol az akció idején a férfi és ismerősei éppen "kokainpartit" tartottak, és még az elfogás előtti másodpercekben is kábítószert fogyasztottak. A lakásban található kokaint és marihuánát lefoglalták a rendőrök.

A férfiaknál tartott kutatások során továbbá 15 millió forint készpénzt, közel 1400 eurót, és a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket: mérlegeket, és több ezer nejlontasakot foglaltak le a rendőrök

A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, a bíróság pedig 2020. május 31-én elrendelte mindannyiuk letartóztatását.