A lap a nő ügyvédjére hivatkozva azt írja, hogy a Szabó Gábornéként ismerté vált "örökös" időközben nevet váltott. Ennek oka, hogy újra férjhez ment, és nem akárkihez.

Ahhoz a Pólus Péterhez, aki egyébként a nő ellen indított büntetőügy egyik tanúja is, akit a nyomozó hatóság már két alkalommal is kihallgatott. Azzal viszont, hogy házastársakká váltak, a törvény értelmében ezentúl megtagadhatja a büntetőeljárás során, hogy feleségéről tanúvallomást tegyen - írta a hetilap. Az örökösnő nincs börtönben, jelenleg megyeelhagyási tilalomra enyhített bűnügyi felügyelet alatt áll, Fehérgyarmaton él.

Pólus Péter egykor milliárdos nagyvállalkozó volt, A 100 leggazdagabb című kiadványban 2004-ben 5,5 milliárd forint becsült vagyonnal szerepelt; azóta több cége is felszámolás alá került, mint például a gödi Pólus Palace golfklub.

A Magyar Nemzet 2018. március 13-án ismertetett egy 2013 januárjában kötött szerződésre hivatkozó közjegyzői okiratot. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Tóth Ádám készítette dokumentum szerint az akkor még meg nem nevezett Szabó Gáborné arra adott megbízást Kósa Lajosnak - aki abban az időben Debrecen fideszes polgármestere, illetve a Fidesz ügyvezető alelnöke volt -, hogy elképesztően nagy összegért, 4,35 milliárd euró, azaz több mint 1300 milliárd forint értékben vásároljon magyar államkötvényeket. Azóta megkérdőjeleződött, hogy ez az örökség egyáltalán létezik-e, bár a nő váltig állítja, létezik, csak nem tud különféle okok miatt hozzájutni - emlékeztetett cikkében a Magyar Narancs. A nő elmenekült az országból, de Svájcban elfogták, idehaza csalás gyanújával őrizetbe vették, meglévő vagyonát zárolták.

A nő a 24.hu korábbi információja szerint több száz millió forintot kért kölcsön magánszemélyektől és cégekről arra hivatkozva, hogy amíg hozzá nem jut az örökségéhez, fedezze a külföldi és belföldi kiadásait.