A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint Németh Szilárd Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára, valamint Ferencz Marcel főtervező és Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója társaságában tekintette meg a Nemzeti Atlétikai Központ jó ütemben haladó építését.

Fontos célkitűzésünk volt, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság ne csupán a verseny kilenc napjáról szóljon

- mondta Schmidt Ádám, aki szerint legalább ilyen lényeges, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően létrejön Budapest zöld sport- és szabadidőközpontja, ahol nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség is sportolási lehetőségekhez jut.

Zöldliget Csepelen

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, az esemény központi helyszíne a Csepeltől északra található Nemzeti Atlétikai Központ lesz. Új gyaloghíd is készült, amelyen a vb alatt a versenyzők, a vb után pedig bárki átjuthat Csepelre gyalogosan, vagy kerékpárral. A világbajnokság után a létesítmény átalakul, az ideiglenes lelátókat elbontják, és a helyén futókör, sétaút, szabadtéri edzőterem épül. Körülötte a park is megnyílik a közönség számára, így létrejön Budapest legújabb zöld ligete.