Megvált egészségügyi érdekeltségétől Dzsudzsák Balázs. A labdarúgó már évek óta több lábon áll, sportkarrierje mellett az üzleti világban is igyekszik megalapozni a jövőjét – írja az Mfor.hu.

Sportszerkereskedő cége után sorra bővült Dzsudzsák Balázs érdekeltségi köre, ráadásul a legkülönfélébb területeken próbálta ki magát tulajdonosként a fa- és építőanyag kereskedelemtől a léghajógyártásig.

Tavaly év végén azonban szűkíteni kezdte gazdasági érdekeltségei körét, megvált a 2021. novemberében alapított BGZN Tüzép Kft.-ben lévő részesedésétől.

Most pedig az egészségügy területének is búcsút int a cégkivonatokban szereplő információk alapján.

2019-ben többedmagával hozta létre a Rába Medical Center és a Rába Medical Invest Kft.-ket. Előbbi főtevékenysége az egyéb humán egészségügyi ellátás, utóbbié pedig a vagyonkezelés és idővel ennek leánycégévé is avanzsált a Rába Medical Center. Dzsudzsákék tavaly kaptak egy vételi ajánlatot a cégre, melyet a taggyűlés 2022. november 29-én elfogadott – derül ki a cégbíróságra benyújtott papírokból.

Az új tulajdonos a győri Széchenyi István Egyetem, a cégek székhelye Veresegyházról Győrbe került át, az egyetem pedig egy jól prosperáló társasághoz jutott.

Legutóbbi, 2021-es beszámolója szerint a leánycég, a Rába Medical Center már 162,7 milliós bevételt ért el, melyből valamivel több mint 47 milliós tiszta nyereség maradt.