Három új taggal, a SmartHumed, a QTICS Medical és a Loginettel bővült Magyarországon az EIT Health egészségügyi innovációs hálózata.

Az EIT Health, Európa vezető egészségügyi innovációs hálózata eddig mintegy 6 millió eurót fektetett be a magyarországi innováció fellendítésébe.

Az EIT Health a magyar startupok támogatása mellett is elkötelezte magát:

30 startup között mintegy 700 ezer euró értékben osztottak szét pénzügyi, mentori, képzési és hálózatépítési támogatást.

Az EIT Health közép-, kelet- és dél-európai központja Budapesten van, eddig hat neves magyar szervezettel építettek ki együttműködést, köztük a Semmelweis Egyetemmel és a GE Healthcare-rel is.

Az EIT Health Európa-szerte mintegy 130 különböző szervezettel folytat partneri együttműködést, köztük a Sorbonne Egyetemmel, a Karolinska Intézettel és a Philipsszel.

Senki sem lehet innovátor egyedül, ezért minden programunk és kezdeményezésünk azt a célt szolgálja, hogy összekössük egymással az egészségügyet megújítani és fejleszteni szándékozó cégeket

– mondta Bubori Zsolt, az EIT Health InnoStars magyarországi ökoszisztéma vezetője.

Magyarország egészségügyi startupjai az egyik legígéretesebbek Európában, és immár több tucat sikertörténet született. Ezek közé tartozik a HandInScan, mely több mint 2,5 millió euró külső finanszírozást kapott a kézmosás és kézfertőtlenítés objektív értékelésére szolgáló ellenőrző rendszerek fejlesztésére, valamint a Fetal Health, amelynek új nőgyógyászati orvostechnikai eszköze a magzati EEG és EKG hullámok mérésével segít elkerülni az újszülöttek halálozását és sérüléseit.