A Honvédkórház központi telephelyének leállását elrendelő NNK határozatot hétfőn hozta nyilvánosságra Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

A Honvédelmi Minisztérium még aznap a Hvg.hu kérdésére azt írta: "A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11-13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat”

A tárca mai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a határozatból egyértelműen kiderül, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll.

"Épp ellenkezőleg! Miközben a kórházban a járó- és fekvőbeteg ellátás továbbra is zavartalanul működik, az állampolgárok nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban" - írták.