A vezető beosztású kormánytisztviselői után az összes dolgozójának nevét, munkakörét és illetményét közzétette a kormányzati honlapon a Miniszterelnökség - írta az MTI. A dokumentumból - amely szerint közérdekből nyilvános jelleggel tették elérhetővé az adatokat az oldalon - kiderül, hogy a Lázár János államtitkár vezette Miniszterelnökség júniusi átalakítását követően a szervezetnél legfeljebb 275-en dolgozhatnak, ebből jelenleg 225 státusz van betöltve.

Egymillió forint feletti illetmény jár Orbán Viktor miniszterelnöknek (1,5 millió forint) és helyettesének, Semjén Zsoltnak. Érdekesség, hogy Semjén miniszterelnök-helyettesként gyakornoki besorolásban szerepelt a listán, havi 1 101 900 forintos keresettel - hívta fel a figyelmet a hvg.hu. (Ezt időközben kijavították a honlapon.)

Egymillió forintot keres még Orbán Viktor személyi titkára, Nagy János politikai főtanácsadó, a legkevesebbet, 108 ezer forintot pedig egy iktató keres a kancellárián. Nem sokkal marad le Giró-Szász András kormányszóvivő (997,2 ezer forintos illetménnyel) sem, aki miniszterelnöki biztosi munkakörben van nyilvántartva. Szintén ennyi (997,2 ezer) jár Gottfried Péternek, a miniszterelnök külpolitikai főtanácsadónak, Szemerkényi Réka biztonságpolitikai főtanácsadónak, Lázár János, Szijjártó Péter és Győri Tibor államtitkároknak, valamint Halasi Tibor miniszterelnöki biztosnak.

972,2 ezer forint az illetménye Homolya Róbert, Kern Tamás, Mikecz Péter és Fömötör Barna helyettes államtitkároknak, míg Sokondi Balázs 966,5 ezerért ad politikai tanácsokat - derül ki a dokumentumból.