Európában a német nagykereskedelmi árindex jelenik meg leghamarabb, ami vélhetően 1,3 százalékra lassul novemberben az októberi 3,6 százalékról éves összevetésben. A francia ipari termelés októberben a becslés szerint gyorsulva zsugorodik, éves szinten immár 4 százalékkal az előző hónap 1,9 százaléka után. A franciák a feldolgozóiparukról is jelentenek, és itt is további romlást várhatunk.

Számos indikátort publikálnak az olasz gazdaságból. Az ipari termelés a szeptemberi több mint 5 százalékos csökkenés után októberben is közel 5 százalékos zsugorodásban lehetett az elemzők szerint. A harmadik negyedévről - az előzőhöz hasonlóan - szintén 0,9 százalékos GDP-csökkenést várhatunk az olasz statisztikusoktól, akik egyebek mellett lakossági fogyasztásról, befektetésekről és kiskereskedelmről is jelentenek.

Az öreg kontinensen ezeken kívül a harmadik negyedéves cseh GDP-adatot is nyilvánosságra hozzák, ami az előrejelzés szerint 3,8 százalékos bővülést mutathat az előző negyed 4,6 százalékos növekedése után, továbbá a svájci ZEW index decemberi alakulásáról is közölnek információt.

A Magyar Nemzeti Bank az értékpapírok októberi kibocsátási statisztikájával jelentkezik szerdán, míg az Államadósság Kezelő Központ a 2009-es finanszírozási tervét publikálja. A szerdai napon a KSH publikálja a távközlési szektor és az internet harmadik negyedéves alakulására vonatkozó adatait. A félév végén a magyarországi mobil-előfizetések száma túllépte a 11,5 milliót, az internet-előfizetéseké pedig megközelítette a 2,1 milliót.

A tengerentúlon az előző heti jelzálogigénylések számáról közölnek adatot. A legutóbbi adat már a kérelmek számának 112 százalékos növekedését mutatta. Ezen kívül a költségvetés november havi állapotáról és a befektetések alakulásáról is nyilvánosságra hoznak információkat.