Nem csak a péksüteményen takarékoskodik a kalocsai közétkeztetési intézmény, bizonytalan ideig az elektromos hálózat túlterheltsége miatt sütőben sült ételeket sem készítenek. Kalocsán az összes önkormányzati intézménynek spórolási tervet kellett készítenie a durván elszálló energiaárak miatt - írja a hvg.hu.

Fél péksütemény jár szeptember elejétől az 1-6 éveseknek vagyis az óvodásoknak és a bölcsődéseknek Kalocsán, a tájékoztatóban arra hivatkoznak, hogy a hatályos előírásoknak így is megfelelnek. A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél. A tájékoztatót, amelyben a közétkeztető a változásokról ír az intézményeknek, egy kalocsai képviselő posztolta az oldalán.

Kalocsa is spórolási lázban ég hetek óta. Már augusztus végén döntöttek arról, hogy október 30-ig minden önkormányzati intézmény, köztük a közétkeztetésért felelős Kalocsai Közétkeztetési Intézmény, készítsen egy intézkedési tervet, hogyan tudják a költségeiket csökkenteni. Valószínűleg ez utóbbi miatt dönthetett a közétkeztetésért felelős, hogy a rendeletnek megfelelő kisebb adagot porciózzák ki szeptember 9-től.