Ma, azaz január 31-én nyilatkozhatnak utoljára azok, akik a magán-nyugdíjrendszerben szeretnének maradni, az ügyfélszolgálatok este hat óráig tartanak nyitva.
A maradni szándékozók személyesen tehetnek nyilatkozatot a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság valamelyikén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon (ONYF). Pénteken délutánig az ONYF adatai szerint a több mint hárommillió pénztártagból 67 500 nyilatkozott arról, hogy magánpénztári tag kíván maradni.

Január 31-én éjfélkor jár le a 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje - hívta fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A D1-es kategóriában az éves tarifa 37 200 forintról 40 ezer forintra, D2-ben 106 500-ról 115 ezerre, D3-ban 159 ezerről 172 ezerre, D4-ben pedig 198 ezerről 215 ezer forintra emelkedett.
A matricákat ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, viszonteladó partnerein keresztül, valamint interneten vagy mobiltelefon segítségével lehet beszerezni, ám az éves engedélyeket egyelőre az utóbbi módon, tehát sms-ben még nem lehet megvásárolni.

Január 31-én lejár a fiatal mezőgazdasági termelők, a növénytermesztők és a mezőgazdasági gépek vásárlói támogatás igénylésének határideje is - közölte a Magyar Agrárkamara (MA).

A közlemény szerint január 31-én éjfélig lehet postázni a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igénylését. Azok jelentkezhetnek, akik számára a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozatot bocsátott ki.

Akik 2007-ben nyújtottak be támogatási kérelmet önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatásra és még nem számoltak el a támogatással, szintén január 31-ig jelentkezhetnek a helyileg illetékes megyei MVH kirendeltségnél.

Ugyancsak január végéig lehet kifizetési kérelmet benyújtani a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás kifizetésének igénylésére. A támogatási összeg nem haladhatja meg a 735 000 euró felső határt.

Ugyanez a határidő vonatkozik a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának lehívásához. Most azok jelentkezhetnek, akik 2009. szeptember 15. és október 31. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan támogatási kérelemnek helyt adó vagy részben helyt adó határozattal rendelkező ügyfelek. Ők a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet nyújthatnak be január utolsó napjáig az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon az MVH-hoz.

Azon ügyfelek, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2010. november 2. után emelkedett jogerőre, a januári kifizetési időszakban is, de legkésőbb 2011. április 1-30. között kötelesek a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.

A 23/2007 FVM rendelet alapján támogatást nyert fiatal mezőgazdasági termelők a támogatás fennmaradó 10 százalékának kifizetésére is január 31-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet. A 2008 évben támogatási határozatot kapott gazdálkodóknak pedig legkésőbb a 2012. január 1-31. közötti kifizetési időszakban kell benyújtani a 10 százalékra vonatkozó kifizetési igényeket.