Helyes lépés volt a kormány részéről a devizahitelek forintosítása. Így a magyar családok és Magyarország védve van a devizaspekulációtól - mondta a pénzügyminiszter. Varga szavai szerint az árfolyam-politikai lépések az MNB nk hatáskörébe tartoznak, a kormány pedig támogatja a jegybankot ebben a munkájában is.

Varga Mihály a rendezvényen arról is beszélt, hogy a magyar gazdaságpolitika a következő években egy versenyképesebb gazdasági környezet kialakítására, az innovatív és fejlődőképes vállalkozásokra, a csökkenő adóterhekre és a magasabb munkabérekre fókuszál. Magyarországon már megkezdődött a versenyképességi fordulat - mondta a politikus a Pénzügyminisztérium közleménye szerint.

A növekedés szempontjából meghatározó tényezőnek nevezte a hatéves bérmegállapodást, amely egyszerre segíti a bérfelzárkózást és garantálja az adócsökkentést, valamint a beruházások dinamikus emelkedését, amelynek támogatására mintegy 4000 milliárd forintot biztosít a jövő évi büdzsé.

Tálos Péter, a JVSZ elnöke szerit a szervezet számára a legfontosabb a stabilitás fennmaradása, valamint, hogy folytatódjon az elmúlt évek kiszámítható gazdaságpolitikája.