A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Gazdaságvédelmi Alapot 261 milliárd forinttal csapolta meg. Ebből legtöbbel - 73,6 milliárddal - a Nemzeti Hauszmann Terv részesedett. A vasúthálózat fejlesztése 20 milliárd, míg a vasúti személyszállítási gördülőállomány fejlesztése 15,7 milliárddal szerepel a felosztásban. A turizmusnak 12,8 milliárd, a Debrecen 2030 koncepció kulturális beruházásaira 5 milliárd, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatására pedig 3 milliárd forint jutott.

A lakástámogatásokat 21,8 milliárddal, míg a szociálpolitikai menetdíj támogatást 18 milliárddal csökkentette a kormány. Az így felszabadult pénzből a sportakadémiák 10 milliárddal, a kiemelt sportegyesületek 3,4 milliárddal, míg a Bethlen Gábor Alap 5,1 milliárddal részesedtek.

A Járvány Elleni Védekezés központi tartalékából 2,1 milliárdot vont el a kormány és ebből 1 milliárdot adott tovább a egyetemeknek, főiskoláknak, dologi kiadásokra.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt pénz 1,9 milliárd forinttal lett kevesebb, ebből 1 milliárd jutott a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos kiadásokra.