Mialatt készülődünk az ünnepekre, a másokkal való törődés elősegíti a lelki elmélyülésünket és erősíti az összetartásunkat. Minden apró jó cselekedet miatt érzett öröm emlékeztet azokra az értékekre, amelyek összekötnek minket, és megerősíti bennünk azokat a céljainkat, amelyekért érdemes tovább dolgoznunk.

A Nemzetgazdasági Minisztérium is segíteni kívánja a nehezebb helyzetben lévő családokat, karácsonyi karitatív ajándékgyűjtéssel támogatta a Nagycsaládosok Országos Egyesületét. Óriási örömünkre az NGM dolgozói rengeteg játékot gyűjtöttek össze a rászoruló gyermekeknek, emellett a minisztérium száz család számára adományozott tartós élelmiszer csomagot.

A gyűjtés a közvetlen segítség mellett azt a célt is szolgálja, hogy a közfigyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, a rászorulók támogatására és a család összetartó erejére irányítsa. Mindez természetesen nem csak karácsony előtt fontos, a kormány hivatalba lépése óta azon dolgozik, hogy segítse a családok boldogulását, és egy élhető környezet kialakításával mindenki számára lehetőséget teremtsen annak a boldogságnak a megélésére, amit a gyermekek jelentenek egy család életében.