Lőrincz hozzátette: a legmagasabb támogatás elérése érdekében célszerű úgy megszervezni a pályázók körét, hogy nagyvállalatok helyett kis- és közepes cégek hajtsák végre a fejlesztést, amire a pályázati forrást igénylik.

Az árbevétel, az ügyfélkör és a partnerek számára elnyert támogatások alapján piacvezetőnek számító pályázati tanácsadó cég ügyvezetője elmondta: a 2000. évtől napjainkig több mint 200 milliárd forint támogatás megszerzésében működtek közre, mintegy 800 nyertes cég és 85 egyedi kormánydöntéses, azaz 10 millió eurósnál nagyobb kiemelt beruházás ügylet sikere fémjelzi a kft. tevékenységét.

A cég ügyfelei többségükben multik illetve azok beszállítói, de erősödőben van a hazai innovatív cégek köre is - tette hozzá. Lőrincz kiemelte: az innovációs teljesítményben 34 év Magyarország elmaradása az élenjárókhoz képest, ráadásul ez folyamatosan nőt az egymillió lakosra vetített találmányok, szabadalmak számát alapul véve.

A támogatásokra pályázó cégek figyelmét arra hívta fel az ügyvezető, hogy az innovációnak, amelyre forrást kívánnak szerezni, újdonságtartalommal, tudományos jelleggel kell bírnia, a fejlesztés eredményének közhasznúnak kell lennie, társadalmi és gazdasági haszonal kell bírnia, illetve széles körben elterjeszthetőnek kell lennie.