Az ország keleti felén még havazásra, hószállingózásra lehet számítani, amelyből a reggeli, kora délelőtti órákig lepel-5 cm hó hullhat, elsősorban Szabolcs és Hajdú megye környezetében. A csapadékzóna hétfőn napközben gyengülve lassan elhagyja az országot. 

 

A nyugati részeken erősen felhős, borult marad az ég, ott gyenge eső, esetleg havas eső szórványosan előfordulhat.

A legtöbb napsütésre a középső országrészben számíthatunk. Az északias szél már csak néhol erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. Késő estére +4 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet. - áll az OMSZ előrejelzésében

Az Útinform havas utakra figyelmeztet. Közleményük szerint a Nyírségben, a Hajdúságban és Szentes környékén havazik. Csongrád megye keleti részén, Békés megyében, Kisújszállás térségében, valamint Hajdú-Bihar megye déli területein hó szállingózik, Szolnok és Makó környékén havas eső esik.

A gyorsforgalmi utak a fő- és a mellékutak a csapadékos helyeken, a preventív szórás nyomán vizesek, sónedvesek. Az M3-as autópálya ófehértói szakaszán, az M35-ös autópálya hajdúböszörményi szakaszán latyakos a burkolat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alsóbbrendű utak havasak, Tapolca, Kiskunhalas és Kisújszállás közelében latyakosak, hókásásak a mellékutak.

A takarítást folyamatosan végzik a munkagépek - írták.