A legfontosabb esemény elvileg a Bank of England kamatdöntő ülése lenne csütörtökön, azonban az elemzők szerint a brit jegybank nem változtat majd a fél százalékos irányadó rátán, így igazi hatással a piacokra egy ettől eltérő döntés lenne.

A svájci jegybank is holnap tart kamatdöntő ülést, az elemzők szerint itt sem várható az irányadó, 0,25 százalékos ráta emelése. Így elvileg ettől a lépéstől nem várható, hogy a svájci frank hitelek kamatterhei növekednének.

Franciaországban az októberi ipari termelési adatot közlik, hétfőn Németországban ez váratlanul csökkent, ennek ellenére Párizsból 0,6 százalékos havi növekedést várnak a Bloomberg átlal megkérdezett elemzők.

Az Egyesült Államokban délután közli a világ legnagyobb gazdaságának októberi külkereskedelmi mérlegét, ez 37,1 milliárd dolláros hiányt mutathat a szeptemberi 36,5 milliárd dollár után. A heti új munkanélküli segélykérelmek számát is délután közlik, 455 ezer főt várnak a szakértők az előző heti 457 ezer után.

Magyarországon a PM közli majd részletesen az államháztartás első kilenchavi helyzetét, a KSH az internet és a távközlési szektor első kilenchavi adataival szórakoztatja az érdeklődőket, az ÁKK pedig 40 milliárd forint értékben szeretne 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket értékesíteni.