Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, csütörtökön és pénteken 40 Celsius-fok közeli maximumok is lehetnek, többfelé hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

Kecskeméten a kánikula idején a Deák és a Főtéren párakapukat állítanak fel, a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. munkatársai folyamatosan locsolják az utcákat és a növényeket, az önkormányzat Rákóczi úti ügyfélszolgálati irodájában pedig vizet osztanak.

Baja és Kiskunhalas önkormányzatának közösségi oldalán összegyűjtötték a klimatizált helyiségek listáját, ahova bárki bemehet egy kis pihenőt tartani a hőségriadó idején - írja az MTI.

Kiskunfélegyházán a polgármesteri hivatal előtt osztanak vizet hétköznap 10.00 és 12.30 óra között. Párakaput három helyen működtetnek.

Békés megye több településén (Orosházán, Sarkadon, Szarvason, Békésen, Gyulán) főként párakapuk és szökőkutak működtetésével, valamint locsolással igyekeznek enyhíteni a meleget. Gyulán szintén ellenőrizték, hogy működnek-e a csobogók és ivókutak; Békésen vízosztást is szervez az önkormányzat. Orosházán az utakat és járdákat javító Városüzemeltetési Zrt. dolgozóinak több pihenőidő és folyadékpótlás jár.

Az MTI azt írja, emellett Salgótarján belvárosában, Kaposváron és Szombathelyen is működnek a párakapuk, de vizet osztanak a soproni és a szombathelyi vasútállomásokon is - írja az MTI.