Ez a tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás és fentarthatóbbá tehető az ünnep – közölte a hatóság.
A húsvéti készülődés jegyében egy rendhagyó felhívással is készül a hivatal, amellyel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel mindannyian tehetünk az élelmiszerpazarlás mérsékléséért.
A Maradék nélkül program Húsvét zöldítő hímes-rímes című tojásfestő pályázatára a kreatív időtöltés kedvelői alternatív technikákkal elkészített – például élelmiszerhulladékokkal színezett – alkotásokkal pályázhatnak, míg a locsolóvers-író kiírásra a locsolkodók élelmiszerpazarlás-megelőzéssel kapcsolatos rímeket vethetnek az értékes nyereményekért.
A pályaműveket április 17-ig várják fénykép, valamint videó formájában. A nyerteseket Facebook szavazáson választja ki a közönség.
Legolvasottabb

Egyesül a két magyar bank, erre figyeljen, ha náluk van számlája

Pusztító baktérium jelenlétét igazolta a Nébih, több vármegyében is ott van

Két termálfürdő újranyit szombaton, egy pedig bezár

Év végéig marad a kútamnesztia: aki regisztrál, megússza a büntetést

Itt az első európai állam, amelyik betiltja a ChatGPT-t
