A szombat estig tartó időszakban a napsütést gomolyfelhők zavarják, főként a Tisza vonala mentén lehet több a felhő, és ott zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Bakony környékén, illetve az északkeleti országrészben viharossá is fokozódik. Az északi, északnyugati szél legerősebb lökései Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve a Bakonyban időnként megközelíthetik a 65-70 km/h-t. Estétől már fokozatosan veszít erejéből a szél.

A csúcshőmérséklet 22, 28 fok között várható, az északi tájakon lesz hűvösebb. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra a szél elcsendesedik, nyugodt napunk lesz, mely során a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínűsíthető.

A hétfőtől csütörtökig szóló rövid előrejelzésében az OMSZ szerint általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Hétfőn az északkeleti megyékben, szerdán és csütörtökön pedig a Dunántúlon erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. (Betett az időjárás a mezőgazdaságnak.)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 6, 13 fokról 13, 19 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn még 21, 25 fok között, a hét közepén már 30 fok körül alakul.

A kép forrása: Shutterstock