A Nép Pártján Mozgalom megalakulását Jakab Péter a Facebook-on közvetített videóban jelentette be, Vesszen a kormány, győzzön a nép! megjegyzéssel.

„Ennek a hazának ma nem kevesebbre lenne szüksége, mint egy új Szent Istvánra, egy vezetőre, aki képes az egymással harcoló törzsekből egy erős és egységes nemzetet építeni. Egy vezetőre, aki képes olyan államot építeni, amelyik érted van, és nem ellened, amelyik nem kifoszt, hanem megvéd” – idézte Jakab Péter beszédét az Index.

A politikus szerint az, amit Szent István ezer évvel ezelőtt felépített, az ma „rohad a korrupciótól, köszönhetően annak, hogy ma ebben az országban a lopásért nem kézlevágás jár, hanem parlamenti szék dupla fizetéssel, a népnek meg marad az ezerforintos kenyér és a megfizethetetlen gázszámla. Üres tányér, hideg szoba, ez lesz.”

A Jobbikból kilépett független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a kormány soha nem a nép pártján, hanem a saját, valamint a hatalom és a pénz pártján állt.

Közösséget épít, amely akár párt is lehet

Jakab a mozgalom megalakításakor azt mondta, olyan közösséget szeretne létrehozni, ami az ország minden apró falvában is jelen van, hiszen csak így tudnak küzdeni a Fidesz ellen - idézte az ellenzéki politikust a hvg.hu. Neki mindenhol azt mondják az országban, hogy egy kérésük van: valahogy távolítsák el a Fideszt a hatalomból, mert a kormánypárt elveszi mindenüket.

A Jobbik korábbi elnöke olyan mozgalmat akar, amiben pártállástól függetlenül jobb és baloldali emberek is vannak, ugyanis szerinte az ideologizálásnak csak békeidőben van helye, most azonban csak egy kérdésre van szükség: hogy miben segíthetnek.