A biztosítócsoportnak Magyarországon három biztosítócége működik, az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító, a tavalyi éves adatok egyelőre nem nyilvánosak, ezért a cégvezetők csak a múlt évi tendenciákról számoltak be.

Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta: az Union a kgfb-kampány egyik nyerteseként zárta az elmúlt évet Magyarországon, a díjak és a szerződések száma is emelkedett a kötelező gépjármű felelősség biztosítási piacon, így nőtt a díjbevétel.

A folyamatos díjas életbiztosítások állománya is nő, elsősorban a nyugdíjbiztosítási adókedvezmény bevezetésének hatására.

A magyarországi alacsony kamatszint az egyszeri díjas életbiztosítások piacára negatívan hatott, ez a Vienna Insurance Group magyar érdekeltségeinek teljesítményén is megmutatkozott.

Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life elnök-vezérigazgatója ismertette: az új szerződésekben és díjbevételben is két számjegyű mértékben növekedett a Vienna Life tavaly, költségoldalon jelentős megtakarításokat hajtottak végre, így nyereséggel tudták zárni az évet.

Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta: a biztosítócégnél jelentős növekedést értek el a folyamatos díjas életbiztosítások területén, ezek felét már a nyugdíjbiztosítások adják, az egyszeri díjas termékek esetében is nőtt a bevétel, de csak kisebb mértékben. Az a tény, hogy az Erste Bank megvette a Citibank lakossági és hitelkártya üzletágát, várhatóan már 2017-től jelentősen növeli az életbiztosító értékesítési lehetőségeit.

QP | Quality Placement