A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megbízásból  készített elemzés szerint az üdülési csekk mind nagyobb arányban járul hozzá a lakosság életminőségének javulásához, valamint egyre nagyobb a szerepe egyes szolgáltatók eredményességében is.

Az üdülési csekkek a kilencvenes évek elején telibe talált egy problémát - mondta Tóth József egyetemi tanár, rector emeritus. Hiánypótlószerepét jól tölti be, amit jelez, hogy egyre elterjedtebb és kedveltebb az alacsony anyagi helyzetben élők körében. Ez a legnagyobb mértékben a Dél-Dunántúlon, míg legkisebb mértékben a Dél-Alföldön használt készpénzkímélő fizetőeszköz.

Idén mintegy kétmillió személynek vette munkáltatója üdülési csekket, összességében csaknem 40 milliárd forint értékben, a tavalyi 30 milliárd után. Reményeink szerint a forgalom több éve tartó dinamikája megmarad és jövőre elérhető az újabb 30 százalékos bővülés - mondta lapunknak Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke.Az üdülési csekkel rendelkezők ma már több mint 11 ezer belföldi vállalkozásnál használhatják fel csekkjeiket.