A magyarok az autózás szerelmesei. Toronymagasan nyert a járművek között a K&H felmérésében, a válaszadók 65 százaléka részesíti előnyben ezt a megoldást.

tömegközlekedés csak 11 százalékuk számára vonzó, a bicikli 10 százalékos támogatottságot élvez. A megosztható, bérelhető járművek sem túl népszerűek.

Hétvégén szokatlanul erős szél csapott le az országra, amely szombaton komoly pusztítást végzett. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint a hétvége első napján 4800 segélyhívást regisztráltak, a tűzoltóknak 2700 alkalommal kellett beavatkozniuk, és több mint 400 épületben okozott kárt a vihar.

Egy kisebb vihar is odaver az autóknak

A K&H-hoz a szombati vihar után a lakásbiztosításokhoz köthetően több, mint 1000 kárbejelentés érkezett be a hétfői nap végéig, a pénzintézet szakértői a héten még további kárigényekre számítanak.

A rendkívüli helyzetet mutatja, hogy egy átlagos hétvégén 100 káreseményt jelentenek be a lakásbiztosítással rendelkezők, vagyis a mostani vihar ennek legalább a tízszeresét eredményezte.

Elsősorban tetőket rongált meg a szél, emellett a letört ágak gépkocsikban is okoztak kárt, amelyekre az adott casco biztosítás nyújt fedezetet.

Megkezdték a károk felmérését, a kártérítések összege várhatóan 150 millió forint lesz. A pénzintézet közölte, hogy január óta a lakásbiztosítási káreseményekre kifizetett kárösszeg eddig 112 millió forintot tett ki.